به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید طوسی، سردار کمیل کهنسال از همرزمان شهید محمدحسن طوسی با اشاره به شخصیت همرزمش و صلابت و استقامت و بردباری او در سخنانی روایت کرده است: شهید طوسی متعلق به شهر و استان نیست بلکه به آحاد جامعه تعلق دارد و متعلق به ملت ایران است. باید راه، منش و سیره شهیدان را برای نسل آینده ساز جامعه معرفی کنیم. شهید طوسی پرچمدار و علمداری بوده که شخصیت وی باید تبیین شود تا نقش سایر شهدای انقلاب و دفاع مقدس کمرنگ دیده نشود.
شهیدان والامقامی چون طوسی و بردبار سند بارزی برای عاشوراییها قلمداد میشوند. شهید طوسی ظرفیت دینی، اعتقادی، هویتی و شخصیتی مازنیها و قهرمان ملی ایران است.
پایان پیام
به گزارش پایگاه اسلاع رسانی شهید طوسی، با شهادت طوسی، کمر لشکر ویژۀ ۲۵ کربلا شکست. ولولهای در میان فرماندهان و رزمندگان لشکر بر پا شد و حس یتیمی کاملاً احساس میشد.
علیجان میرشکار که در آن هنگام از فرماندهان گردان لشکر بود، در وصف شنیدن خبر شهادت طوسی روایت میکند:
«وقتی خبر شهادت شهید طوسی را شنیدم، احساس کردم عمود خیمه لشکر ۲۵ کربلا فروریخت، یعنی همانطور که با شهادت بهشتی یک خلأیی در انقلاب ایجاد شد و دیگر هیچ کس برای انقلاب ما شهید بهشتی نشد، با شهادت طوسی نیز هیچکس نتوانست خلاء ایشان را برای لشکر ۲۵ کربلا پر کند.»
پایان پیام
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید طوسی، سردار تقی مهری یکی از فرماندهان لشکر ویژه ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس و رئیس پیشین پلیس راهور با اشاره به سرمای استخوان سوز هوا روایت میکند: «بعد از یک شناسایی که به اتفاق آقای طوسی انجام داده بودیم موقع برگشت بین دو پایگاه ماندیم.
شب شده بود و هوا بسیار سرد بود. رفتیم به پایگاه برادران ارتشی، میخواستیم نماز بخوانیم آب را که به صورت میریختیم صورتمان یخ میزد. آنجا من یک صحنهای دیدم که تا آخرعمر یادم نمیرود. بعد از وضو چشمم به صورت آقای طوسی افتاد روی محاسن بلندش بلورهای یخ کاملاً بسته شده بود.
در همانجا عدهای بودند که میگفتند؛ به خاطر سردی هوا ما آب را گرم میکنیم. برای مسح وضو پلاستیک میگذاریم روی پوتینها بعد از آن مسح میکشیم. اما محمدحسن بیاعتنا به سرمای استخوان سوز هوا، وضویی عاشقانه گرفت و با دل و جان به نماز ایستاد.»
پایان پیام
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید طوسی، حسن معينیزاده همرزم شهيد محمد حسن طوسی با اشاره به شهادت جمعی از رزمندگان در دوران دفاع مقدس روایت میکند: عمليات «كربلای ۴» آغاز شده بود و متأسفانه در این عملیات موفقيت نداشتیم.
در اتاق عمليات كه زير پل کنار اروند بندر خرمشهر بود حضور داشتيم كه از شواهد و خزائن بر می آمد كه ادامه عمليات در اين منطقه غير ممكن است شهيد طوسی وارد اتاق شد و با خشم ناراحتی خطاب به مرتضی قربانی فرمانده وقت لشگر ۲۵ كربلا و گفت: «چرا چرا چرا من تمام بچه هايم را از دست دادم امكان ندارد بتوانيم اين همه زحمات را ناديده بگيريم خواهش میكنم، يك كاری بكنيد نگذاريد اين همه تلاش بی نتيجه بماند» و در ادامه در غم از دست دادن نيروهای زبده و فداكارش شروع به گريه کرد.
پایان پیام
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید طوسی، سرلشکر محسن رضایی فرمانده وقت سپاه در دوران جنگ تحمیلی، درباره تاثیرگذاری شهیدان طوسی و بصیر روایت میکند: «به عنوان فرمانده کل سپاه در سالهای دفاع مقدس بودم. بعد از عملیات خیبر و بدر تصمیم گرفتیم چند لشگر قوی آماده کنیم. با توجه به تواناییهای بچههای استان مازندران در عملیاتهای مختلف برآن شدیم تا لشکر ۲۵ کربلا را از میان آنها انتخاب کنم.
آنها خود در تأسیس، اداره و مدیریت لشگر ۲۵ بسیار تلاش کردند. روزی که از سردار طوسی و شهید بصیر خواستم به سپاه بیایند تا درباه تشکیل لشکر صحبت کنم آنها باورشان نمیشد که ما چنین تصمیمی گرفتهایم.بلافاصله بعد از تشکیل لشگر عملیات فاو آغاز شد و آنها توانستند به موفقیتهای چشم گیری در این عملیات دست پیدا کنند. رزمندگان لشگر ۲۵ بسیار با نشاط و با روحیه میجنگیددرخششند و هر وقت برای سرکشی از مانورهایشان میرفتیم آنها همیشه آماده بودند.
لشکر ۲۵ کربلا در عملیات والفجر ۸ اولین لشگری بود که به شهر فاو رسید. من هم پرچمی را از حرم امام رضا (ع) آورده بودم به رزمندگان لشگر دادم و آنها بر بالای مسجد شهر فاو به احتزاز درآوردند.
شهید طوسی و شهید بصیر دو تن از تأثیرگذارترین افراد در لشگر ۲۵کربلا بودند. سردار طوسی به عنوان قائم مقام لشگر بود. کار اطلاعات عملیات لشگر بسیار پیچیده و سخت بود. شهید طوسی مسئول این کار بود و باید ابتدا اطلاعات زمینی و فضا و آب و هوا و منطقه را شناسایی میکرد بخش دیگر هم دشمن شناسی بود که باید مناطق و لشگر های دشمن را شناسایی میکرد. با همه سختی و پیچیدگی کار شهید طوسی به نحو احسن این کار را انجام می داد.»
پایان پیام
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید طوسی، مجيد قلیپور همرزم شهید محمدحسن طوسی در خاطراهای روایت میکند: «شب اول ورود به واحد اطلاعات عملیات بود. با دوستم خوابیده بودیم که احساس کردم صدای گریه و فریاد میآید از خواب بیدار شدم اول فکر کردم بمباران شده و بچهها برای آن گریه میکنند.
از سنگر بیرون رفتم و دیدم هر کدام از بچهها در گوشهای نشسته و نماز شب میخوانند یکی امام حسین را صدا میزند، دیگری امام زمان (عج) و یکی دیگر فاطمه زهرا(س) را صدا میزند. دیدن آن صحنه برایم خیلی جالب بود، گویی هیچ کدام دیگری را نمیدید. وقتی به میان نیزارها رفتم، دیدم شهید طوسی در میان نیزارها نماز شب میخواند و آرام آرام گریه میکند.
معنویت در میان بچههای واحد اطلاعات و عملیات بسیار زیاد بود. آنها بدون ریا به یک دیگر کمک میکردند. واحد اطلاعات عملیات، واحدی بود که قبل و بعد از عملیات وارد کار میشد به همین خاطر در وضعیت حساسی قرار داشت چرا که قبل از عملیات باید منطقه را شناسایی میکرند و بعد از عملیات هم به پاک سازی منطقه میپرداختند به همین علت نیاز به یک فرمانده با تدبیر و با هوش بود که فکر میکنم بهترین فرد همان شهید طوسی بود. ایشان یکی از بهترین فرماندهان دوران جنگ بود.
پایان پیام
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید طوسی، حليمه عرب زاده همسر شهيد محمدحسن طوسی روایت میکند: «در یکی از تظاهرات هایی که در نکا برگزار شده بود محمد حسن به علت اینکه نقش اساسی در این تظاهرات داشت شناسایی شده بود. برای اینکه توسط ساواک دستگیر نشود به انبار سیلوی گندم رفته بود و زیر یکی از کامیونها پنهان شده بود و به سختی با کامیون از منطقه دور شده بود. وقتی ماجرا را برایم تعریف کرد باورم نمیشد که توانسته از دست ساواک فرار کند. همه اینها معجزات الهی بود.
محمد حسن همیشه می گفت: «روزی برای تولد فرزندم جشن میگیرم که رژیم شاه سقوط کرده باشد. چرا که الان چشمان خیلی از مادران به خاطر شهادت فرزندشان گریان است. سپس ۹ روز بعد از تولد فرزندمان امام(ره) به ایران آمد و محمد حسن جشن بزرگی را برای تولد سمیه برگزار کرد.»
پایان پیام
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید طوسی، حاج احمد سواگر از فرماندهان و طراحان عملیات برجسته دوران دفاع مقدس و پایهگذار بسیاری از مراکز علمی، فرهنگی و پژوهشی پس از این دوران است، مسئولیت اطلاعات عملیات قرارگاههای قدس، کربلا، نجف و فرماندهی لشکرهای ۷ ولیعصر (عج)، ۲۵ کربلا و ۲۷ محمد رسول الله (ص)، معاون اطلاعات عملیات سپاه پاسداران، موسس دانشکده اطلاعات و امنیت سپاه روایت میکند: در جریان دیدار مقام معظم رهبری با اقشار مختلف مردم و خانواه شهید طوسی بنده نیز حضور داشتم.
یکی از مسئولین وقت که در محل دیدار حضور داشت ضمن بیان فضایل خانواده شهیدان طوسی و معرفی پدر و مادر شهید طوسی خاطرنشان کرد، هنگام ازدواج پدر و مادر شهید طوسی جای شادی کاذب و مرسوم آن زمان روضه حضرت ابوالفضل العباس(ع) خوانده شد و مردم برای مصائب اهل بیت گریه میکردند. مقام معظم رهبری هم فرمودند: «البته با وجود چنین پدر و مادر، فرزندانی چون شهید طوسی بوجود می آید که افتخار اسلام و ایران است که آنها در مراسم ازدواج به حضرت ابوالفضل العباس اقتدا میکنند.»
پایان پیام
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهید طوسی، اصغر عرب زاده طوسی از همرزمان شهید محمدحسن طوسی در خاطراهای روایت میکند: سردار طوسی معتقد بود، باید تا آخرین نفس در مقابل دشمن ایستادگی کنیم و خون شهدای قبل از انقلاب را حفظه نماییم. چرا که ما وارث خون شهدا هستیم. او همیشه آرزوی شهادت داشت.
قبل از انقلاب دوستمان «شعبان بامتی» مزدای آبی رنگی داشت که شبها به همراه محمد حسن با ماشین به روستاهای اطراف میرفتیم و اعلامیهها و اطلاعیههای امام را پخش میکردیم. محمد حسن مسئولیت پشتیبانی و راهنمایی مردم به تظاهراتها را انجام میداد. او همه تلاش خود را میکرد تا هرچه زودتر رژیم ستم شاهی سقوط کند. زمانی که انقلاب به پیروزی رسید محمد حسن حال و هوای دیگری داشت، شور و شوق را در چشمانش میدیدم. او عاشق امام (ره) بود.
پایان پیام
قبل از شروع تمام عملیاتها، حساسیت ویـژهای روی خـط شناسایی من داشت و گروههایی را برای شناسایی میفرسـتاد. انتخاب مسئولین و اعضای گروه شناسـایی، با توجه به مکانهـا و موقعیتهای مختلف جبهه صورت میگرفـت و بـه بهتریـن شـکل آنها را انتخاب میکـرد. حساسـیت فراوانـی نیـز در حیـن عملیـات داشـت، یعنـی شناسـایی دشـمن و خطـوط دشـمن را مختـص بـه قبـل از عملیات نمیکـرد، بلکـه در حیـن عملیـات نیـز عواملـی را بـه عنوان رابطی ن اطلاعات برای هدایت کـردن در مسـیر انتخاب شـده، در کنـار فرماندهان گردانها قرار میداد.
برخورداري از ارادهي پیروزي از لـوازم اساسـی یـک فرمانـدة بـزرگ اسـت. طوسـی در عـین حـال کـه مـردي وظیفـهمنـد و مکتـبمـدار بـود و رفتارهاي خـود را در چارچوبـۀ تکلیـف تنظـیم مـینمـود، در همـان حـال موفقیت و پیروزي را با فرآیندهاي مدیریتی و فرماندهی خود عجـین مـینمود؛ بیتردید این تعامـل سـازنده، بخـش مهمـی از رمـز و راز بزرگـی و ماندگاري طوسی را رقم زده است: «فرمانده مصـمم و پـیگیـري بـود کـه واقعاً چنانچه تصمیم بر انجـام کـاري گرفتـه مـیشـد، بـا تمـام تـوان و بـه صـورت شـبانهروزي پـیگیـري مـینمـود تـا آن را بـه سـرانجام برسـاند»
سردار کهنسال میگوید: صداقت در گفتار و رفتار اولین نشانه و نتیجۀ طبیعی یکرنگی با خدا بود. طوسی در حرف زدن و نظردادنها صداقت کامل داشت و هر آنچه که میگفت، از اعتقادش بود و در رفتارش به آن پایبند بود. به قولی «حرف و رفتار شهید طوسی همان شخصیت شهید طوسی بود»
همزمان با عزل بنیصدر از ریاست جمهوری و شروع جنگ مسلحانۀ گروهها، ضد انقلاب فعالسازی جبههای گسترده در استانهای شمالی کشور ـ مازندران و گیلان ـ را در دستور کار خود قرار داد. مازندران در متن این جبهه و تحرکات گروههای محارب قرار داشت. از ابتدای تابستان 1360 تا اواخر 1362، بخش قابل توجهی از توانمندی استان مصروف مقابله با تحرکات این گروهها شد. نقش شهید طوسی در مقابله با بحران محاربان در جنگلهای شمال، تعیینکننده و محوری است.
سرلشکر محسن رضایی در توضیح چگونگی انتخاب شهید طوسی به عنوان جانشینی لشکر و اشراف ایشان بر امور لشکر میگوید: «شهید طوسی وقتی خودش را در اطلاعات لشکر نشان داد، این برداشت حاصل شد که چون بیش از اطلاعات میتواند کار کند به همین دلیل به عنوان قائم مقامی لشکر انتخاب شد. در حقیقت بار اصلی اداره لشکر بر دوش ایشان بود. روحیۀ فرماندهی کاملا در وجود طوسی دیده میشد... فرد بسیار باحجب و حیایی بود»
به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت سردار محمد حسن طوسی پیام مشترکی از سوی آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت سردار محمد حسن طوسی پیام مشترکی از سوی آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت سردار محمد حسن طوسی پیام مشترکی از سوی آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت سردار محمد حسن طوسی پیام مشترکی از سوی آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت سردار محمد حسن طوسی پیام مشترکی از سوی آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت سردار محمد حسن طوسی پیام مشترکی از سوی آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در
به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت سردار محمد حسن طوسی پیام مشترکی از سوی آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت سردار محمد حسن طوسی پیام مشترکی از سوی آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت سردار محمد حسن طوسی پیام مشترکی از سوی آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت سردار محمد حسن طوسی پیام مشترکی از سوی آیت الله طبرسی، نماینده ولی فقیه در